Săniuța fuge versuri cântec pentru copii. Dacă sunteți în căutarea versurilor pentru îndrăgitul cântec „Săniuța fuge”, ați ajuns în locul potrivit! În acest articol, veți găsi poezia completă „Săniuța fuge” – un cântec vesel și îndrăgit de copii, care surprinde bucuria unei zile de iarnă petrecute pe derdeluș. Pe lângă versurile acestui cântec, veți găsi mai jos și cântecul Săniuța fuge nimeni n-o ajunge într-o variantă aleasă special pentru voi de pe youtube. În plus, am pregătit o poveste fermecătoare despre o săniuță magică, recomandări de cărți captivante pentru cei mici și alte poezii pline de farmec despre o săniuță fermecată. Așadar, pregătiți-vă să descoperiți o lume a jocului și a zăpezii, perfectă pentru copiii care iubesc iarna și cântecele vesele!
Săniuța fuge versuri cântec pentru copii
Săniuța fuge,
Nimeni n-o ajunge,
Are dor de ducă
Parc-ar fi nălucă.
Toată ziua prin zăpadă,
Vine lumea să o vadă,
Săniuța e ușoară,
Fuge parcă zboară.
O carte cu ilustrații color captivantă pentru copii. Cartea combină o poveste principală plină de învățăminte cu pagini interactive de exerciții ilustrate și povestiri scurte, stimulând imaginația și învățarea micuților într-un mod distractiv.
Are tălpi lucioase,
Vârfurile-ntoarse,
Pod de scândurele
Să tot stai pe ele.
Toată ziua prin zăpadă,
Vine lumea să o vadă,
Săniuța e ușoară,
Fuge parcă zboară.
Cărți de povești ilustrate pentru copii
Legenda spune că în Scoția trăiește o creatură deosebită, cum nu mai există nicăieri în lume. Numele său este Wild Haggis. Micuțul te invită într-o călătorie de poveste pentru copii de toate vârstele. O carte de povești perfectă pentru cei care caută cărți de povești ilustrate pentru copii.
Peste hopuri sare
Ca pe zmeu călare.
Hățul de-o să-ți scape,
Trânta e aproape.
Toată ziua prin zăpadă,
Vine lumea să o vadă,
Săniuța e ușoară,
Fuge parcă zboară.
Din seria Colinde pentru copii, vă invit să ascultați aici cântecul Săniuța fuge nimeni n-o ajunge. Cei mici vor fi încântați și vor privi cu bucurie animația filmulețului, vor învăța despre distracția pe sanie și se vor bucura de tot ceea ce înseamnă anotimpul iarna.
Povestea săniuței magice – o poveste despre curaj, prietenie și aventuri magice
Toate drepturile rezervate © 2024. Atât poveștile, cât și imaginile de pe acest blog sunt protejate de drepturi de autor. Le puteți folosi în clasă sau acasă, însă sub nici o formă în scopuri comerciale.
Cei mai buni prieteni sunt cei care te ajută să urci, dar și să cobori fără teamă
Într-o zi friguroasă de iarnă, Victor, un băiețel curios și simpatic, a găsit în magazia bunicului său o sanie veche, dar frumoasă, cu lemn lucios și tălpici argintii care sclipeau în soare. Săniuța avea un clopoțel mic, aurit, care suna „cling-cling” de fiecare dată când o mișcai.
-Bunicule, pot să iau sania asta la derdeluș? întrebă Victor, entuziasmat.
-Desigur, Victor! Dar ai grijă, e o sanie specială, zise bunicul cu un zâmbet misterios.
Victor nu înțelese exact ce voia să spună bunicul, dar era prea nerăbdător să meargă la derdeluș ca să mai pună întrebări. Așa că a pornit spre deal, trăgând sania după el. Pe drum, s-a întâlnit cu prietenii săi: Gabriel, un băiețel glumeț și plin de viață, și Maria, o fetiță jucăușă și înțeleaptă.
-Ce frumoasă sanie ai, Victor! zise Gabriel, sărind vesel de colo-colo prin zăpadă.
-Să o încercăm împreună! propuse Victor.
Împreună, copiii au urcat sania până în vârful dealului. Când s-au așezat pe ea, sania a tresărit, ca și cum era bucuroasă și nerăbdătoare să îi plimbe. Victor a zis:
-Țineți-vă bine, pornim!
Dar, surpriză! De cum Victor a strigat „Pornim!”, sania a prins o viteză magică și a început să alunece spre vale, deși copiii nu depuneau nici un efort. Viteza era atât de mare, încât cei trei copilași simțeau zăpada zburând pe lângă ei și râdeau în hohote.
La un moment dat, sania s-a oprit brusc lângă o movilă mare de zăpadă. Acolo locuia Regele Fulgușor, spiridușul zăpezii.
O poveste despre unicorni. O carte cu ilustrații de excepție pe care cei mici o îndrăgesc imediat. Fiecare unicorn din această poveste pentru copii are coama de altă culoare. Deși unicornii sunt făpturi magice prietenoase, apar totuși unele conflicte provocate de faptul că sunt diferiți. Vor reuși oare să rezolve problemele și să se bucure de o prietenie adevărată? Oare Zâna Unicornilor cum va reacționa când va afla? Toate astea și încă multe altele (inclusiv adresa la care le poți scrie unicornilor) le vei afla citind cartea Povești cu unicorni și zâne.
-Bun venit, dragi copii! le zise Regele Fulgușor. V-ați bucurat de sania fermecată a bunicului lui Victor?
-Sania e fermecată? întreabă Victor, cu ochii mari de mirare.
-Desigur, și vă va învăța câteva lecții importante despre prietenie și curaj, răspunse Regele Fulgușor. Vrea cineva să participe la misiunile zăpezii?
Cu toții au spus „DA!”, așa că Regele Fulgușor le-a dat prima provocare: să construiască cel mai mare om de zăpadă. Jocul avea o singură condiție – copiii să colaboreze și să se ajute unii pe alții. După ce au lucrat împreună și și-au folosit fiecare talentul, au creat un om de zăpadă uriaș, cu un nas dintr-un morcov adus de acasă de Gabriel și împodobit cu eșarfa colorată a Mariei.
Regele Fulgușor i-a felicitat și i-a recompensat cu niște cadouri pentru copii minunate. Fiecare dintre ei a primit câte o pernuță de vis. Pernuțele aveau forma unor fulgi de zăpadă. Aveau în ele un praf magic. Înainte de culcare, copiii își puteau pune câte o dorință legată de prietenii lor sau de aventurile pe care își doreau să le trăiască a doua zi.
Regele Fulgușor i-a învățat pe copii o poezie despre săniuța care fuge ca o nălucă.
Săniuța fermecată
Pe toți ne poartă îndată,
Pe fetițe și flăcăi,
Peste munți și peste văi.
Sanie cu tălpi lucioase,
Pe poteci alunecoase
Du-ne-n zbor, du-ne degrabă
Prin zăpada rece, albă!
Săniuță fermecată,
Prin zăpada delicată,
Du-ne-n magice-aventuri,
Pline de învățături!
Apoi, Regele Fulgușor le-a spus:
-Dragii mei, ultima provocare este un adevărat test al curajului și al prieteniei. Vă promit că va fi distractiv! Va trebui să coborâți pe cea mai lungă pantă, dar… atenție! Pe drum veți întâlni obstacole amuzante și va trebui să lucrați împreună ca să le depășiți!
La început, Gabriel părea puțin cam speriat, dar Victor și Maria l-au încurajat și au râs împreună cu el până când l-au calmat.
Copiii s-au uitat unii la alții și au strigat cu entuziasm:
-Suntem pregătiți, Rege Fulgușor!
Regele Fulgușor le-a explicat regulile. Iată ce aveau de făcut:
- Să ocolească bulgării uriași care se rostogoleau din când în când pe derdeluș. Acești bulgări erau de fapt spiridușii zăpezii care le pregăteau mici surprize. Dacă erau atenți și săreau în dreapta sau în stânga, puteau evita bulgării. Dacă nu, erau „loviți” cu un puf de zăpadă care îi făcea să râdă cu hohote.
- Să prindă fulgii magici care zburau în jurul lor – câte un fulg pentru fiecare, dar numai în ordinea culorilor (albastru, verde, roșu). Dacă prindeau fulgii corect, aceștia începeau să lumineze în culori strălucitoare și să se învârtă ca într-un mic dans al zăpezii în jurul lor.
- Să treacă prin Tunelul Chicotelilor – o secțiune a derdelușului unde erau ridicate arcuri din crengi de brad împodobite cu globulețe, beteală, bomboane și zăpadă. Când sania trecea prin ele, tunelul îi gâdila ușor pe copii și îi făcea să chicotească, motiv pentru care le era greu să se țină strâns de sanie.
Săniuța fuge, fuge ca o nălucă, alunecă neauzit pe zăpadă. Îi poartă pe copii în cea mai frumoasă coborâre. La finalul coborârii, când au reușit să treacă prin toate aceste probe amuzante, sania s-a oprit lin în fața Regelui Fulgușor, care i-a felicitat:
-Ați arătat că aveți curaj, atenție la detalii și… multe zâmbete de împărțit! Ați învățat că, în orice aventură, cel mai important este să vă bucurați împreună și să vă susțineți unii pe alții!
La sfârșitul zilei, obosiți, dar fericiți, au mulțumit Regelui Fulgușor și au promis să-și ajute mereu prietenii și să se distreze împreună. De atunci, de câte ori copiii se urcau pe sania fermecată a lui Victor, își aminteau lecția învățată la prima plimbare cu săniuța: „Cei mai buni prieteni sunt cei care te ajută să urci, dar și să cobori fără teamă.”
Astfel, Victor și prietenii săi au avut o iarnă magică și plină de aventuri pe sania fermecată!
Săniuța fermecată
E-n zăpadă, nemișcată.
Are tălpile-argintii
Și-i așteaptă pe copii.
De-o așezi pe potecuță
Și îi spui Hai, săniuță!,
Într-o clipă ea pornește
Și în vale se oprește.
Dar în drum, pe derdeluș,
Iată, vine-un spiriduș
Care are chef de joacă
Și pe copii îi provoacă.
Ei răspund cu bucurie
Și cu câte-o ștrengărie,
Pentru că-i firesc, se știe,
Așa e-n copilărie.
Noaptea vine, frigul crește,
Săniuța se oprește.
Cling-cling, spune-ncetișor,
Noapte bună, somn ușor!
Acest articol e parte din proiectul pe care l-am numit cartipovesti.ro, un blog unde părinți, bunici și educatori să poată găsi ușor recomandări de cărți pentru copii, fișe de lucru pentru grădiniță, planșe de colorat și reviste pentru copii. Dacă articolul Săniuța fuge versuri cântec pentru copii v-a fost de folos, vă rog să îl distribuiți pe rețelele de socializare pentru ca recomandările să ajungă la cât mai mulți părinți, educatori și copii. Sper, de asemenea, ca recomandările de titluri de povești și cărți cu activități de pe blog să vă convingă să completați biblioteca celor mici, biblioteca grădiniței sau a spațiului de la after school. Lecturi plăcute vă doresc!
Toate articolele și resursele de pe acest blog sunt gratuite. Puteți susține acest proiect, investind astfel în educație, prin donarea unei sume simbolice. Vă mulțumesc pentru că îmi susțineți blogul!
Dacă aveți timp, vă invit să descoperiți și alte articole interesante de pe blogul meu:
Cărticele ilustrate pentru copii
Pilde creștine scurte pentru copii
Săniuța fuge versuri, Săniuța fuge cântec copii, versuri Săniuța fuge, cântec de iarnă copii, cântece despre săniuțe, poezie despre săniuță, versuri cântece iarnă copii, poezii pentru copii iarnă, cântece copii iarnă, cântec tradițional Săniuța fuge, poveste despre săniuță, cărți pentru copii despre iarnă, recomandări cărți copii iarnă, poezii despre săniuță, cântece de iarnă populare, versuri cântece copii, versuri poezii despre săniuțe, cântec săniuța zăpadă, cântec despre zăpadă copii, activități de iarnă copii, cântece de iarnă preșcolari, poezii de iarnă pentru grădiniță, versuri despre iarnă, cântece populare copii, cântece și poezii pentru copii, activități de iarnă preșcolari, cântec săniuța fuge nimeni n-o ajunge
Discover more from Cărți de povești
Subscribe to get the latest posts sent to your email.
4 thoughts on “Săniuța fuge versuri cântec pentru copii”